mandag 25. mai 2015

Tour of Norway på Rjukan

I helgen nærmere bestemt fredag og lørdag var det liv i Vestfjorddalen nærmere bestem Rjukan. Tour of Norway hadde lagt Rjukan og Tinn på ruten. Dvs at syklistene kom over fjellet om Gaustatoppen fra Tuddal til målgang i sentrum. Var mange av Tinn befolkning som trosset regn og vind og sto i sentrum og så på storskjerm når de kom over fjellet for å heie de frem til mål.

Var også mange som møtte frem på lørdag når de skulle sykle videre om Tessungdalen og Imingfjell og videre til Geilo.

Morro når det skjer noe her i Tinn.  Nå er det bare å vente på neste begivenhet som er Rjukan Rockefestival 2 helg i juni.

onsdag 20. mai 2015

Konfirmasjonskort

I disse konfirmasjonstider måtte jeg rydde bort Røde Kors regnskap fra hobbykroken min å få få plass til å lage noen kort. Ble tre kort. 2 på bestilling og 1 fra oss til en konfirmant vi kjenner.


lørdag 9. mai 2015

Da er ferien I boks.

I år går turen tilbake til Grekenland nærmere Kreta. Og vi skal bo på Sunprime Platanias Beach hotel. Gjett om jeg gleder meg. Bildene er hentet fra Ving sine sider.

mandag 4. mai 2015

Hjemmelaget pizzasaus.

 Hjemmelaget pizzasaus.
 
2 sjalottløk
1-2 fedd hvitløk
olivenolje av god kvalitet
2 tomater
1 boks hermetiske tomater
basilikum
 
Finhakk sjalottløk og hvitløk og surr det i pannen sammen med noen ss olivenolje.
Tilsett hakkede ferske tomater og la det surre med løken i 2 minutter.
Tilsett så den hermetiske tomaten og tilsett litt mer olivenolje.
Rør rundt og la det småkoke uten lokk i minimum 20 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Mot slutten tilsetter du en stor bundt med haket basilikum.
Kjør sausen med en stavmikser for å få en jevn og fin saus.
 
Smør på leiven før du har på resten av ingrediensene på pizzaen.
Ingrediensene til sausen.

Finhakket løk.


Finhakket tomater

Finhakket hvitløk og basilikum

Freses i en panne.

Småkokes

Jevne sausen med en stavmixer.


Dobler porsjonen noen ganger og fryser ned i porsjoner og har alltid klar saus i frysen

Klem fra
Janne